isolatie dak: wat kan beter ?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Bedankt Hans en Christophe voor de antwoorden op de thread 'koudebruggen meten'. Ik ben gisteren gaan piepen naar mijn woning, en heb stiekem foto's genomen van de woningen (=loftencomplex) waar reeds isolatie is geplaatst.

Ik voel mij niet meteen comfortabel met de manier waarop ze de velux isoleren (zie foto's), maar hoe verwoord ik dit best naar mijn architect toe ? Welke specifieke, concrete verbeterpunten moet ik hem geven ?

Voor de liefhebbers van cellulose, dit was spijtig genoeg niet mogelijk bij mij. Het onderdak was reeds afgewerkt met Biplex toe ik het aangekocht heb, en dat materiaal kan blijkbaar de druk van het blazen niet aan :-(
Daarom zal de isolatie er als volgt uitzien: 6 cm isolatie tussen de bestaande kepers van 7 cm. Tussen haakjes: kan je hier eigenlijk geen isolatie van 10 cm inproppen ?. Daarover 12 cm spijkflensen (dit laatste is inbegrepen in de aankoopprijs)

PS: volgens het lastenboek zouden alle ramen minsten 1.3 moeten hebben, maar hoe kan ik nagaan of de dakramen (reeds geplaatst) beantwoorden aan deze norm ? Er staat nergens een referentie vermeld op deze ramen, behoudens aan de zijkant van de glazen : ROTO 43st CEKAL 600 02/03. Kan ik hier iets uithalen ?

Alvast bedankt en groetjes,

Wim