Isolatie in hsw

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo,

Aangezien volgens velen hout geen isolatiemateriaal is, heb je dan bij een hsw met enkel isolatie tussen de stijlen niet bij elke stijl een koudebrug? Daar rijkt de isolatie dan immers niet. Zou je, om dat te voorkomen, niet ook nog de spouw moeten opvullen met isolatie?

Iets anders is de wandopbouw bij verschillende isolatiematerialen. Neem de volgende 2 varianten. Welke is best, welke zal duurder uitpakken (materiaal + manuren)?

1. Gevelsteen - spouw - dampscherm - OSB - hs met 14 cm rotswol - plastic folie - OSB - Gipsplaat

Bij deze variant kan electra IN de houtskeletwand worden verwerkt. Een lichte doorboring van de folie bij elk stopcontact e.d. is evident, maar schijnt geen kwaad te kunnen?

2. Gevelsteen - spouw - houtvezelplaat (celit 4d) - hs met 14 cm cellulosevlokken - OSB afgetaped - regelwerk met electra en rotswol - spijkerbare brandveilige afwerkplaat (welke???)

Methode 1 kent het nadeel van 2x een folie plaatsen; methode 2 heeft dit niet, maar kent het nadeel van meer materiaal: een voorzetwand voor electra, die ook weer geisoleerd moet worden (akoestiek)...

Jullie meningen?