isolatie spouwmuur

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

dag allemaal,

allereerst wil ik jullie feliciteren met deze prachtige site. heb de laatste dagen de meeste topics proberen lezen die mijn interesse wekten en dat waren der heel wat.

nu heb ik volgende bedenking gemaakt die volgens mij niet terug te vinden in eerdere topics:

ik heb plannen om een woning te verbouwen en daarbij vooral isoleren. ik zou de gevel afbreken en dan de spouw zo goed mogelijk willen isoleren. (hierover heb ik alle topics denk ik gelezen kan mss eentje gemist hebben) aangezien de woning een kruipkelder heeft en deze dus een funderingsvoet heeft van 30cm(blokken) is dit men maximale dikte voor de muuropbouw.(kan eventueel wel nieuwe gevelsteen iets laten oversteken om enkele cm te winnen maar kan daar ook niet in overdrijven)ik had gedacht twee materialen te combineren om zo de beste isolatie te krijgen. nl eerst halfharde platen tegen de muurbevestigen om perfecte aansluiting te hebben en dan een EPS plaat daartegen te bevestigen omdat deze betere isolatie waarden heeft. ik wil de woning zo goed mogelijk isoleren maar ben geen fanatiek voorstander van ecologische materialen, ben me volop aan het informeren in ecologische materialen en wie weet geraak ik wel overtuigd maar dat is geen basis vereiste voor mij.

wat denken jullie hiervan??

alvast bedankt en prettige feestdagen