isolatiesoort/budget

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Na een groot aantal offertes over diverse isolatiematerialen voor wand / vloer en dak heb ik toch nog een paar vragen.

Sommige leveranciers geven aan dat éénmaal de 15 cm voor de spouw bereikt nog weinig winst kan geboekt worden door dikker te gaan ifv het budget. De volgende 5 cm levert nog niet eens hetzelfde resultaat als de eerste 2 cm, maar je moet er wel hetzelfde voor betalen.
Ook voor vloer en dak zou dit gelden.
IK dacht van daar zijn ze weer, maar toen zei de persoon dat je beter 15 voor de muur neemt, 10 voor de vloer en 30 voor het dak en het overige (ik vroeg naar diktes zoals bij een passiefhuis) in betere ramen steekt en een zuinige ketel.
Ik weet niet hoe jullie daarover denken. Mij deed het twijfelen.

Mijn eerste gedacht was om 25 in de spouw, 20 in de vloer en 50 in het dak, maar volgens hen was 15 in de wand , 10 in de vloer en 30 in het dak ruim voldoende. De verder diktes zouden mij nog veel geld kosten en eigenlijk relatief weinig opleveren.

Aan de andere kant is er dan nog de vraag welk materiaal.

Voor de spouw is er weinig keuze : spouwplaat 433
voor de vloer is het goedkoopste gewone isomo en dat zit toch onder de chape, dus van ecologie is er weinig sprake.

Alleen het dak :

als ik voor mijn gans dak (160 m2) hetzelfde budget neem in diverse materialen , dan kan ik uit de offertes het volgende halen :

cellulosevlokken : 18 cm
glaswoldeken : 50 cm
rotswol : 36 cm
houtwol : 16 cm
vlaswol : 22 cm

Hoe moet ik nu interpreteren wat het beste is.
is cellulose aan 18 cm even goed als glaswol aan 50 cm ?

groeten
Luc