Isoleren van een plat dak

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo alllemaal,

Ik zit met volgend probleem. Ik wens een bestaand plat dak te isoleren. Daar de dakbedekking niet meer goed is, moet deze ook verwijderd worden. Ik dacht om op volgende manier te werken. oude roofing verwijderen, dampscherm plaatsen 16 cm isolatie (rockwool 2*8 cm) en vervolgens EPDM rubber. Het probleem is nu dat ik nergens een aannemer vindt die dit met overtuiging wilt doen. Ze verklaren mij bijna gek. Ik krijg dan ook de gekste prijzen toe gestuurd , waarschijnlijk om mij af te schrikken. Is er iemand die mij kan helpen aan een aannemer in de buurt van Kortrijk, die er van overtuigd is dat een dakisoleren op dergelijke diktes niet overdreven is (zelfs de overheid raad het aan, ook in test-aankoop staat dergelijke dikte als beste oplossing). Ik ben er echt van geschrokken dat mensen die er dagdagelijks mee werken, nog niet gehoord hebben van werken met dergelijke diktes. Zij moeten zich dan aan de K-55 norm houden, (dit betekent toch minimum 10 cm isolatie in een dak ?) veel nieuwe huizen zullen dit zelfs nog niet halen, met dergelijke aannemers. Maar dat is een andere discussie.
Mocht er dus iemand mij kunnen helpen aan een aannemer die wel overtuigd is van goede isolatie op een dak of zijn er mensen die een ander voorstel hebben om het plat dak te isoleren. Gelieve het mij te laten weten.

Groetjes,

Maarten

Reacties

Als hierboven over een damprem of scherm werd gesproken werd ook PE folie vernoemd. Deze lijkt mij echter redelijk dampdicht, of je zou een geperforeerde PE moeten gebruiken (zoals biplex).Kan iemand dit bevestigen?

Kunnen jullie nog enkele andere merken van dampremmers geven of een link naar een site...?

thx

extra vraagje
woon op appartement met roofing dak

opbouw vanboven te beginnen roofing,6cm isolatieplaten,metalen dakprofielen, +-50cm open ruimte ,dan 5cm glaswol ,en dan plastiekfolie en dan afwerkingsplaten plafond.

nu wordt het in de zomer veel te warm dus airco geplaatst(niet nadenkend over verbruik)

weet er iemand er een oplossing voor

had gedacht aan het wit verven van dak.
maar met welk produkt dan?

zou dit een goede oplossing zijn?

hoop op goede ideeen

alvast dank kurt