isoleren van plankenvloer

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo iedereen,

Wij beginnen binnenkort ons huis te verbouwen en hebben al enkele 'tochtgaten' ontdekt in het huis. Zo is er een groot kelderraam (allez zonder glas). Deze is momenteel open. We vermoeden omdat de CV daar staat. Deze opening zorgt er natuurlijk voor dat er vrij koude lucht kan circuleren in onze kelder. Op zich is dat geen superprobleem (alhoewel).

Het is wel zo dat er op onze kelder nu een gewone houten vloer ligt. De vorige bewoners hebben hierover 'vloeibare' chape gegoten en vast tapijt overgeplakt. Ik vermoed eigenlijk voor de koude die langs onder binnenkomt.

Wij willen er terug een houten vloer maar we vrezen dat de huidige vloer te hard beschadigd is door de chape. Dus vloer eruit en nieuwe erin. Maar we willen natuurlijk ook vermijden dat er koude lucht in onze zitkamer komt vanonder uit.

Ik dacht eigenlijk om eerst een onderlaag van osb-platen te maken en daarover dan een plankenvloer. Op de huidige balken is geen grotere opbouw mogelijk. Is dit voldoende isolatie of moeten we eventueel nog extra isolatie voorzien tussen de balken onder de osb platen? Probleem is dan ook wel dat we onze kelderplafond moeten gaan afmaken.

Graag jullie nuttig advies :-).

Jef