izen+atag?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Ik heb in het weekend dit forum ontdekt. Zowat alles ivm zonneboilers en zonnegascombi's gelezen en toch nog twee vragen. Niet over de technische kant maar meer over de verschillende leveranciers.
1.Ik heb een offerte voor de installatie van izen collector (4,12m), zonneboiler (izen 160 mono) en atag cv ketel (compact 5055).
Mijn vraag: Kan ik niet beter alles integreren en de zonnegascombi aanschaffen? En heb ik dan een grotere zonnecollector nodig?

2. Ben een beetje geschrokken van de totaalprijs voor materialen en plaatsing. Ik ben dan ook eens gaan luisteren bij een gekende leverancier voor dhz materiaal. Enkel zonnecollector laten plaatsen en rest zelf doen zou me een hoop geld kunnen besparen maar zij werken niet met atag.
Mijn vraag: is de combinatie izen+atag zaligmakend of kan ik de zonneboiler ook koppelen aan een cv ketel van een ander (lees: minder duur) merk, zoals bvb renova bulex.

alvast bedankt voor jullie reactie
werner