kachels

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo

Wij wonen in een huurhuis zonder centrale verwarming. In één van de veelgebruikte kamers hangt een elektrische verwarming aan de muur. Totaal niet interessant (gigantisch verbruik en nauwelijks warm te krijgen).

Iemand een suggestie om de kamer op een zuinige manier warm te houden. Ik dacht aan een petroleumkachel (type Zibro Kamin) maar heb geen idee wat dat waard is en hoe het zit met de geur van zo een ding.

Alvast bedankt

Reacties

Ik stook al +- 10 jaar met een Zibro en het bevalt prima. Geen stank en het bespaart me zo'n 500 E per jaar.
Het is alleen wat bewerkelijker want je moet om de 3-4 dagen het tankje vullen.

zibr kamin, gebruikt als verbrandingslucht de lucht in de kamer. Wees dus daarmmer voorzichtig, CO vergifteging is hierdoor mogelijk indien er onvoldoende verluchting is.
Dit geld voor alle kachels die als verbrandingslucht de lucht uit de kamer gebruiken. Wat hierbij ook de brandstof is hout, kolen, mazout, petrolium enz.

Veel mensen vergeten dat deze toestellen allemaal een verluchtingsopening nodig hebben in de ruimte waarin ze staan om verse lucht voor de verbranding te hebben.
Maar wie wil bv in de living waar een bv een houtkachel staat een opening naar buiten hebben voor verse lucht aanvoer. Zie de koude hiermaar binnentreden. Maar ja ook al sterven er jaarlijks mensen aan ,de mensen leren het nooit om geen toestellen die de verbrandingslucht uit de kamer halen te gebruiken. Er moet hun eerst iets overkomen vooraller ze het doen. aLS HET BIJ ANDERE GEBEURD RAAKT HUN HET TOCH NIET.

Ronny,

Ik ben bezig aan mijn verbouwing, en ik ben aan het overwegen om een kachel op pallets te plaatsen. Ik zou dit nooit overwegen als de "te verbranden" lucht of de "verbrande" lucht op één of andere manier in mijn huiskamer zou kunnen komen.

Wat ik wil zeggen is dat er tegenwoordig systemen bestaan die de aanvoer van lucht en de afvoer van lucht buiten je huis regelen. Een dubbelwandige schouw waar de binnenste opening dienst doet als afvoer en de buitenste als aanvoer.

Met dit hulpstukje kan je dus een kachel in huis hebben staan zonder kans op CO vergiftiging.

(milieu)Vriendelijke groet

Geert