Kantoor in loods houtskelet beginnersvragen

Hallo allen,

Voor in mijn loods wil ik een “kantoor” bouwen van 6x6m vrijstaand. Niets fancy, 4 wanden en overkapping geïsoleerd, deur en enkele ramen. Ik kan geen enkele modulaire systeem vinden voor deze afmetingen, maar ook vooral uit kostenoverweging wil ik dit liever zelf doen. De werken kan ik aan, ook ontwerpen en tekenen is geen probleem. Ik mis alleen kennis over het samenstellen van houtskelet structuren. Alles wat ik vind hierover is voor buitenbouw, huizen, loodsen. Veel te zwaar voor mijn behoeften. Weet een van jullie waar ik de basisinformatie kan vinden voor zulke zaken? Vooral over de te gebruiken materialen. Soort hout, dikte balken voor steunbalken, wanden en overkapping? Echt de basics. Alvast bedankt.

Reacties

Vriest het in de loods?  

Ik zou zeggen toch niet moeilijk; je koopt valiesplanken 20cm breed; maakt daar een kader mee voor de muren; gebruikt ze als dakondersteuning; laat plaats open voor ramen en deuren, voorziet iets van ventilatie; zaag de planken in 2 voor opgehoogde vloerraster; stop alles vol isolatie; kies een binnen en buitenafwerking; als het vriest in de schuur voorzie langs binnen een dampscherm....

Gezien je kantoor niet onder invloed is van de elementen maakt het allemaal niet veel uit welke materialen je gebruikt.  

Bedankt Walter. Klinkt eenvoudig. Isolatie is voornamelijk voor geluid. Misschien ben ik het aan het overdenken. Maar ik vond het ook vreemd dat het zo moeilijk is om informatie te vinden hierover. Ik vind eerder een handleiding over het bouwen van een werkende buldozer uit wc papier rollen dan een 'basiscursus' houtskeletbouw. 

Zoek eens op iets als zelf je thuishuis bouwen -dikwijls enkel in massiefhout, niet skelet- of zelf een houtskelet te bouwen.  Misschien vind je zo iets.