kostprijs

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Alle correcte uitleg en verklaringen ten spijt mag het ook eens gezegd worden dat een 'houtskeletbouw' of een 'passief huis' bouwen tot op de dag van vandaag in België nog altijd een serieuze meerkost met zich meebrengt.
Akkoord als ik mensen hoor zeggen dat dit zich na verloop van jaren terug verdiend maar toch mogen we niet uit het oog verliezen dat het voor jonge bouwheren de dag van vandaag al serieus veel geld kost om, om het even welke woning te bouwen.
Ik ben mij wel ten volle bewust van de voordelen van het 'passief huis' of van een woning met een lage K-waarde zoals een 'houtskeletbouw' daarom is bij mij dan ook de ontgoocheling groot nadat ik reeds vastgesteld heb dat er voor mij, omwille van de kostprijs, niet anders opzit dan traditioneel te bouwen en ook proberen degelijk te isoleren.
Het huis is gericht naar het zuiden dus dit zou moeten lukken om het toch wat zuiniger( economischer) te laten uitkomen.
Waarom wordt in bv. Duitsland het bouwen onder de vorm van 'passief huis' wel aangemoedigd aan de hand van talloze premies waardoor de kostprijs gedrukt wordt en waarom kan dit niet in België??
Misschien kiezen dan meer mensen in België voor een andere manier van bouwen !!

Graag jullie reacties .