koude lucht

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Wij hebben vorig jaar een huis laten bouwen door een sleutel-op-deur firma en sinds september 2003 wonen we er.
Nu hebben we deze winter en vandaag nog steeds enkele plaatsen waar er een koude luchstroom voelbaar is, waardoor de aangename binnenwarmte volledig verdwijnt.
Het grootste probleem lijkt onze erker te zijn waar 5 ramen in een halve draai geplaatst zijn. Omdat we deze erker dagelijks gebruiken, daar onze eettafel er staat, voelen wij hier steeds een koude lucht.
De ramen zijn allemaal met hoog-rendements-beglazing (1.1k) en we verwarmen met een gas-condensatieketel van 32 Kw. Zowel links als rechts van de muren die grenzen aan de erker hebben we een verwarmingselement.
Het andere probleem lijkt te komen vanonder de deuren die uitkomen op de inkomhallen aan de voor -en achterzijde.
Op welke manier kunnen wij nu ontdekken waar het probleem zich situeert en hoe we het kunnen oplossen ? Is er eventueel een firma/instantie die ons hierbij kan helpen ?
Ik wil er wel nog bijzeggen dat de buitenmuren voorlopig nog niet gevoegd zijn (ik weet niet ofdat dit invloed heeft) en dat we de sleutel-op-de-deur firma niet rechtstreeks willen aanspreken omdat we daar andere problemen mee hebben.