Koudebrug vloerisolatie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hoe kan je best de rand isoleren om koudebruggen te vermijden. (zie cirkel op te tekening)

Rond de buitenste rand: isolatie ?

mvg

Kris

Reacties

Beste forummers,

Is er iemand die mij kan zeggen of het soms gedaan wordt om van een bouwperceel de teelaarde te vervangen door bvb zavel om vervolgens een plaatfundering aan te leggen? + eventuele voor- en nadelen...?

de Jorre

Ja dat wordt gedaan. Alle goeie vruchtbare grond aan de kant. De voorbereiding van de kelder en/of de fundering wordt uitgevoerd met zand. Je kan alles wat nodig is om de vlorplaat/keldervloer perfect uitvoeren. Zeer belangrijk in functie van isolatie van een laagenergie/passiefwoning.
Mon

Bedankt voor uw antwoord, Mon.

Nog een vraagje, als ik mag: ik neem aan dat je met "zand" zavel bedoeld, of kan beter een ander soort "zand" genomen worden? Dient deze laag na aanbrengen aangedamd te worden, of hoe doet men dat precies? Ik vernam ergens ook dat dit soort werken al kan zonder bouwvergunning. Is dat correct? En tenslotte: wat bedoel je precies met "alles wat nodig is voor de vloerplaat"? Ik neem aan afwateringsbuizen van sanitair,...?

Alvast bedankt voor een wederwoordje,
De Jorre

Jorre,
Zoek eens op internet,, Passivhaus- Erfahrungen beim eigenbau,,.
Veel lees en kijkplezier.
Mon