koudebruggen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Dag allemaal,

Zoals jullie wel al weten zou ik willen streven naar een K30 geisoleerde woning. Mijn vriendin heeft natuurlijk ook haar wensen en zou o.a. graag loodraampjes hebben aan de voorzijde. Ik heb al wat rondvraag gedaan bij verschillende firma's of dergelijke loodraampjes te verkrijgen zijn met k-waarde 1.1 omdat ik toch hoor dat deze waarde wordt aanbevolen voor een K30 geisoleerde woning. Het beste wat ik tot nu toe gevonden heb is K 1.4.

Stel dat dit nu het beste is wat ik vind, wil dit dan zeggen dat ik dan best de hele woning op hetzelfde niveau isoleer (dus wat minder goed dan K30) ? Of moet ik dat zo strikt niet nemen ?

Ik dacht toch dat je moet zien dat je over de hele woning een zelfde isolatiegraad aanhoudt. Als ik het goed heb begrepen, moet je, zeker als je sterk wil isoleren, goed opletten voor koudebruggen omdat je op die plaatsen anders schimmels en vochtplekken kan krijgen.
Langs de andere kant meen ik dat Stefan eens schreef dat volledig koudebrugvrij niet bestaat.

Kan iemand mij hierin wat wijzer maken ?

Erik

P.S. : i.v.m. K1.1 voor ramen : ik heb al van verschillende mensen gehoord dat er problemen zouden zijn met condensatie aan de buitenzijde. Weet iemand hier iets meer over ?