koudebruggen meten

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo iedereen,

Mijn bouwfirma zal beginnen binnenkort beginnen met de plaatsing van de isolatie. Aangezien het hier gaat over de bouw van verschillende woningen, ben ik al eens gaan piepen hoe ze dit hebben gedaan in de reeds afgewerkte woningen. Daar heb ik de indruk dat er niet meteen aandacht is besteed aan koudebruggen.

Daarom zit ik met een ideetjes: namelijk, dat ik een extra premie betaal als ze hun werk goed doen. Probleem is echter dat ik zelf niet kan controleren of de isolatie wel goed geplaatst zal worden: ik kan geen dagen vrijafnemen, om daar een ganse dag op die mensen hun vingers te staan kijken. Daarom dacht ik om achteraf te meten of er geen - overbodige -koudebruggen zijn.

Mijn vraag is nu: hoe kan dat ? Ik heb al gehoord van het nemen van warmtefoto's, maar ik kan wel geen referenties vinden van firma's die dit doen. Bovendien zijn er misschien andere optie (of ideetjes) ?

Hopelijk weten de specialisten op het forum hier meer van.

Alvast bedankt voor alle reacties !

Wim