L profiel

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo,

1) Een tijdje geleden vernoemde iemand hier een L profiel ter ondersteuning van het gevelmetselwerk bij een overspanning (bv. boven de garage). Het betrof een uitvoering in kunststof ipv het gebruikelijke gegalvaniseerde type hetgeen natuurlijk beter is tegen koudebruggen (we zitten met nogal veel overspanningen). Met de zoekfunctie vind ik niks terug, wie kan me verder helpen?
2) Bij de Isolatiekoning (Turnhout) maken ze nogal wat reclame over PUR platen met een diktefoutje, de prijs is ongeveer 1 euro/m² per cm dikte, lambda waarde: 0,021 W/m²K. Deze onbeklede platen zou ik enerzijds willen gebruiken voor vloerisolatie anderzijds ook voor ons omgekeerd dak. Heeft iemand ervaring met PUR platen in combinatie van een omgekeerd dak (scheef trekken van platen, te sterk indrukken van grindballast in de platen,...)?