Latento XXl warmteverdeling

Hey,

Ik heb een latento XXl doorstroomboiler met zonnecollectoren en bijverwarmen via cv ketel staan en sinds deze zomer merk ik dat het vat onderaan veel meer warmte heeft dan bovenaan.

Normaal zou bovenaan de meeste warmte moeten zitten dacht ik of op zijn minst gelijkaardig, nu heb ik beneden bij manier van spreken 85° en boven amper 50.. Zelfs in de topmaanden van de zomer krijg ik niet meer warmte daar in.
Mijn vloeistofniveau in het vat is goed.

Er wordt als medium olie gebruikt om de warmte te transfereren van mijn zonnecollectoren naar mijn latento, ik heb een kleine lek gehad dus vermoed dat die zal moeten bijgevuld worden. De leverancier die deze geplaatst heeft is ondertussen met pensioen, die zaak is overgedragen maar tja, systeem is 10j en die man heeft nog niks verdiend aan mij dus zal even geduld moeten hebben denk ik.

Anderzijds, dit zou normaal geen effect mogen hebben op de warmteverdeling in het vat zou ik denken..
Iemand enig idee ? Het dood water misschien te oud/lang er in zodat deze moet leeg gemaakt worden en terug gevuld worden ?

 

Bedankt alvast voor jullie inzichten

Reacties

Ben je zeker dat het vat vroeger anders werkte?  Dus idd boven warm?  

Technisch is het geen probleem dat het boven maar 50graden; tenzij je geen warm water meer kan afnemen.  En omdat de toevoer van warmte normaal laag zit, gaat je geen nieuwe energie in het vat stoppen. 

Is er een probleem bij de afnemers?

Kan je controleren hoeveel water er in het vat zit?  

En dood water is dood water; daar moet je nooit iets mee doen; dat lag blijven zitten... 

Hey,

 

Ja volgens mij was dat vroeger anders .Bij een gelaagde boiler is het dacht ik normaal dat boven de temp hoger is, warmte stijgt toch...

In de winter staat de bijverwarming via de cv ketel op 50gr en dan merk ik dat mijn water duidelijk minder warm is dan in de zomer..deze zomer heb ik dat niet voorgehad dat het warm water echt heel warm is..

Er wordt dus niet genoeg warmte opgeslagen od boiler nu..

 

Kris