loont regenwaterput de moeite als je al een grondwaterput hebt

We hebben een grondwaterput van 7.5 - 8m diep, waar voornamelijk de was mee wordt gedaan, en spoelbakken mee worden gevuld. Dat lukt aardig, de waterstand in die put is tot dusver ook nog nooit te laag geweest.

Binnenkort vangen in de straat de werken aan voor gescheiden waterafvoer, en het lijkt me het geschikte moment om te beslissen of ik het regenwater bij zou houden en een bijkomende regenwaterput zou zetten.

Loont dit de moeite en de kosten? Regenwater lijkt me wel iets properder (geen nitraten en inesecticideresten), of vergis ik me? Ik vraag me ook af of dat grondwater op een dag wél eens te laag zou komen te staan.

Bedankt voor constructieve reacties!

Reacties

Altijd de vraag waarvoor het moet lonen; 

- maatschappelijk is het zeker goed regenwater op te vangen en te hergebruiken.  Je beperkt zo de afvoer van regenwater en gebruikt minder water.  En ideaal zorg je dat al het teveel aan regenwater bij jou in de tuin achterblijft en niet de riolering in gaat.

Zo loont je regenwater oplossing altijd.  

En ik geloof dat er tegenwoordig verplichtingen zijn tot opvang als je bouwt of verbouwt (om maar te zeggen dat het een echt maatschappelijk probleem is).

Of jouw grondwaterstand de komende jaren stabiel blijft; dat kan ik niet zeggen. Als je zelf geen grondwater gebruikt blijft die stabieler; maar die ene gebruiker zal de stand nauwelijks beïnvloeden.... en lange droogteperiode zoals die van vorig jaar lieten grondwater op veel plaatsen dalen....bij jou ook?

Het maatschappelijk doel is natuurlijk een argument en daarvan kan zeker gesteld worden dat het loont. Ik vroeg me af of er nog andere waren.

Heb de stand in die grondwaterput nooit opgenomen, dus ik weet niet hoe het fluctueert, ik weet alleen dat ik nooit zonder water heb gezeten.