Luchtdichtheid

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Iemand een idee of het iets uitmaakt naar luchtdichtheid als je een stuk muur niet met gips of leem bezet, maar met een dunne laag cement?

Reacties

Heeft het niet bepleisteren van plafonds, een invloed op de luchtdichtheid van een woning? Ik denk daarbij vooral aan de overgangen tussen plafond en muren en de voegen tussen de welfselplaten zelf. Wij houden van een industrieel uitzicht en zouden de welfsels gewoon willen schilderen.

De aan- en afvoerkanalen voor de balansventilatie zullen in bepaalde kamers zichtbaar zijn. Heeft dit invloed naar geluidshinder toe (luchtverplaatsing in de buizen)? Is het beter deze buizen te isoleren of te verstoppen onder een vals plafond?

Groeten - Hans

Naamgenoot

Het niet bepleisteren van plafonds heeft invloed op de luchtdichtheid als dat de buitenschil is. Een plafond binnen de verwarmde schil spelen in principe geen rol. Behalve bij b.v. houten balkenplafonds. Want daar kan de lucht via gaten in de buitenwand tussen de balken ontsnappen.

Aan- en afvoerkanalen voor de balansventilatie geven normaal geen geluidshinder, of je moet met heel grote snelheden werken, wat bij ventilatie uit den boze is.

Hans

hans,

Er zijn flexibele geluiddempende slangen op de markt voor ventilatie doeleinden en afzuigkappen.
Ze worden vaak gebruik bij woningen die vlakbij vliegvelden staan.

groetjes,
Dirk

Dirk

Dat weet ik, en ik gebruik die (uitzonderlijk) ook wel eens. Maar ik begrijp niet wat bij de vraagstaart van luchtdichtheid komt doen, of waar het verband is met de vorige vraag.

Hans