meest energiebewuste onderneming 2003

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Nieuws

Onderwerp : Viessmann meest energiebewuste onderneming 2003
Datum : 21/10/2003

Van : Goedele Van der Spiegel

Type : Energie

Omschrijving :
De prijs voor de meest energiebewuste onderneming van 2003 werd uitgereikt aan de BVBA Viessmann.

Onder het motto "oktober, hou het sober", staat deze maand voor de vierde keer in het teken van rationeel energiegebruik. Om ook ondernemingen in Vlaanderen warm te maken voor extra inspanningen op het vlak van rationeel energiegebruik werd vorig jaar de prijs voor de meest energiebewuste onderneming in het leven geroepen.

De genomineerde ondernemingen voor de editie 2003 waren Asap Photografic Services, CBR Cementfabriek, Sidmar en Viessmann BVBA.

Viessmann Belgium BVBA werd door de jury uitgeroepen tot winnaar. Doorslaggevend voor deze keuze was de bouw van een energievriendelijke vestiging in Roeselare. "Viessmann ontwikkelt en verkoopt niet alleen energie-efficiënte systemen, maar past ze zelf ook toe", aldus de minister.

In het oog springend is de techniek van de betonkernactivering die in de nieuwe vestiging wordt toegepast. Het betonnen geraamte van het gebouw kan warmte opslaan en terug afgeven.

Minister BOSSUYT prees Viessmann als voortrekker op het vlak van energiebesparing. Hij benadrukte het belang van energiebesparende bouwprojecten met het oog op het behalen van de Kyoto-doelstellingen.

Uit cijfers van het Wetenschappelijk en Technisch Centrum van het Bouwbedrijf (WTCB) blijkt dat de CO2-uitstoot van een typische woning van 7,5 ton per jaar naar 2,5 ton per jaar kan teruggebracht worden door duurzame energiesystemen zoals bijvoorbeeld zonneboilers en een betere isolatie. "We kunnen dus zelf nog enorm veel doen alvorens in het buitenland maatregelen te nemen", besloot de minister.