Is mijn thuisbatterij weldra een overbodige investering, als ik mijn energieoverschotten kan delen(verkopen) aan dezelfde prijs?

Ik heb vorig jaar een batterijsysteem en zonnepanelen laten plaatsen. Toen al had ik de vraag of het

1:  zinvol was om zonnepanelen te overdimensioneren betreft het energiedelen in de toekomst?

2 : zinvol was om een grotere, of kleinere batterij aan te schaffen, met in achterhoofd dat deze mogelijks nutteloos kan zijn als de energieoverschotten toch kunnen gedeeld worden?

Ik heb uiteindelijk een 5kw opslagsysteem en 4kw piek zonnepanelen geplaatst eind vorig jaar.

Mijn stroomoverschotten worden normaal gezien geïnjecteerd op het net, en krijg hiervoor een lage terugleveringsvergoeding van 6ct/kwh voor terug. Ik heb nog een 2de woning die verhuurt wordt, de energiecontracten staan op mijn naam. Wat als ik deze energie kan delen met mijn huurwoning,  aan de prijs voor energieaankoop die ik in mijn huurwoning betaal, 27ct ipv 6ct / kwh dus.  Voor de huurder veranderd er niets,  voor mezelf is het precies of ik een terugdraaiende teller heb, mijn batterijsysteem lijkt in dit scenario ook een nutteloze investeringskost te zijn geweest?

Reacties

Je maakt wel een redeneringsfout; als je de 2de partij 26cent/kwh aanrekent, moet die daar bovenop netvergoeding en taksen....betalen en zal de prijs eerder tegen 40cent gaan liggen.  

Je zal dus niemand vinden die aan die prijs wil afnemen. 

Maar principieel denk ik dat je gelijk hebt en kan je mogelijke verkoop van je energie een batterij overbodig/minder rendabel maken.