Muurverwarming
Beste BBL'ers, kan iemand met mij wat praktische ervaringen uitwisselen over muurverwarming. (voor-en nadelen)
We zijn bezig met het voorontwerp van onze ecologische nieuwbouw (ter info : vrijstaande woning, Zuid-west georienteerd in houtskelet - isolatie : muur 16 cm, dak 20cm, vloer 10cm, gascondensatieketel, zonneboiler voor warm water, balansventilatie en 1,1K ramen.
Mijn voorkeur gaat uit naar muurverwarming in plaats van vloerverwarming. De bedoeling is op een zo laag mogelijke watertemperatuur te kunnen werken om eventueel later in tussenseizoenen aanvullend te kunnen verwarmen via bijkomende zonnepanelen.(ook minimale convectie is gewenst)
Wat is de invloed van muurverwarming op de muurgipsplaten? (fermacell, Rigidur,...). Heeft me geen problemen met het uitzetten en krimpen van deze platen ? Bij vloerverwarming moet men uitzetgroeven voorzien, hoe zit dat met de muurgipsplaten? Heeft men hier ook af te rekenen met optredende barstjes?
Bestaan er eco-gipsplaten met de waterleidingen reeds in aanwezig, of heeft er iemand ervaring met andere werkwijzen of producten?
Moet men de muurverwarming plaatsen in de buitenmuren of in de binnenmuren, of maakt dit niet uit.
Zoals jullie zien, een heleboel vragen, weinig antwoorden. Ik hoop dat jullie wat meer klaarheid kunnen brengen.Alle informatie is welkom.