Nacht van de duisternis.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Op 9 november is het weer zover.

Dan mag de nacht op sommige plaatsen weer heel even nacht zijn.

Dat deze actie zinvol is kan je zien op onderstaande link.

De energieverspilling is enorm !

http://earthobservatory.nasa.gov/Newsroom/NewImages/Images/earth_lights_lrg.jpg

dirk.

Reacties

Zaterdagavond tussen half negen en half tien werd op heel wat plaatsen in het land een uur lang het licht gedoofd en dat naar aanleiding van Earth Hour. Zowat 200 gemeenten deden mee. Ze schakelden even de straatverlichting uit. Ook bedrijven en 750.000 gezinnen deden hun duit in het zakje.
 

Elia, de beheerder van het stroomnet, stelde zaterdagavond dan ook een daling van het elektriciteitsverbruik vast. Door het mooie weer overdag was er sowieso al minder stroom verbruikt. Vorig jaar daalde het stroomgebruik met drie procent tijdens Earth Hour.

Geen problemen

"Om 20.30 uur, het officiƫle startsein van de actie, bedroeg het verbruik op het Elia-net 9050 MW, zo'n 550 MW lager dan de voorspelling. De meest kritieke fase voor de veiligheid van het net was toen de deelnemers het licht weer aanknipten, om 21.30 uur. Op dat ogenblik bedroeg het verbruik 8.600 MW. Het bleef verder stabiel", klinkt het.

Het initiatief kreeg navolging over de hele wereld. Door de lichten uit te schakelen, wordt de energieverspilling en de opwarming van de aarde aangekaart.

Bron : Hbvl

 

550 MW minder verbruik, en dat terwijl de overgrote meerderheid van de mensen niet mee doet!

Dit toont weer maar eens aan welke enorme besparingsmogelijkheden er zijn?

 

Dirk