Nachtlawaai

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Allen,

ik zou eens graag jullie mening willen weten over een "hot topic" tegenwoordig. Lawaai in de ruimste zin zoals nachtlawaai tgv vliegtuigen, treinen, enz.

Tegenwoordig vind ik persoonlijk dat de mensen enorm onverdraagzaam zijn: personen gaan bouwen in de buurt van een luchthaven (ze hebben de grond soms iets goedkoper kunnen kopen, nadeel: ligt in aanvliegroute), of van een spoorweg en dan komen ze klagen over het lawaai hoewel dit er voordien ook was. Stadsmensen komen tegenwoordig op den buiten wonen en dan mag er geen haan meer kraaien of een koe loeien (zijn gevallen bekend waar het dier moest verdwijnen op straffe van dwangsom).
Een lezer van een bep. krant schreef onlangs dat hij eens was gaan rondrijden rond de luchthaven en merkte terecht op dat het een geluk was dat er een dubbele draad rond de luchthaven stond of dat men anders zou bouwen op de grasvelden rond de start- en landingsbanen.
Nu klaagt iedereen hoewel de lawaaibron er vaak al tientallen jaren lag.

Als al deze "klagers" (meestal jonge gezinnen met kinderen) hun meestal "nieuwe, luxueuze" woning degelijk hadden geïsoleerd en hiervoor niet rekenen op de overheid, hadden zij dan veel nachtlawaai niet kunnen buitenhouden. Persoonlijk denk ik het van wel en ze zouden nog op hun energiekosten bespaart hebben.

Wat is jullie mening hierover en klopt het dat ik stel dat in deze gevallen doorgedreven isolatie ook enorm geluiddempend zou gewerkt hebben!

Ik ga misschien mensen tegen de schenen stampen maar dat is dan maar zo.

Greetz,

David