Nederlandse Gaskookplaat in België

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

ik heb een gevoelige technische vraag. Gisteren ontving ik onze gaskookplaat. Omdat het model niet verkrijgbaar was in Belgie heb ik het in Nederland gekocht.
Ok, ik weet dat het niet gekeurd is voor de Belgische markt maar dat geheel terzijde. Ik heb het nog niet aangesloten.

Het gas type vermeld op de kookplaat is L25 wat staat voor arm "Slochteren" gas op 25mbar.

Ik heb eens geinformeerd bij Electrabel en na 4 keer te zijn doorverbonden heeft men mij verteld dat ik het toestel L25 zonder probleem kan aansluiten.

Toen ik naar Siemens belde om dit te checken beweerde men het tegendeel. Het toestel zou slecht functioneren. Men was er overigens zeer kortaf.

Ik weet intussen dat in Belgie zowel rijk als arm gas verdeeld wordt en dat toestellen voor de Belgische markt zowel gekeurd worden op H20 als L25.
Wij hebben nu een type L25 dus dacht ik dat het wel goed zou werken.

Omdat Siemens nu beweert dat er problemen gaan zijn wou ik eens vragen of iemand me definitief uitsluitsel kan geven. Ik intussen dat we over "rijk" gas beschikken op 21mbar.

Groeten,
Steven