nieuwbouwhuis

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Beste mensen,

Wij gaan na pasen beginnen met de bouw van een nieuw woonhuis. De insteek is mbt mijn vraag hier is erop gericht zo voordelig mogelijk te wonen mbt energie verbruik (gas, water, licht). Ik heb op diverse zoekargumenten gezocht, maar mis eigenlijk een totaal overzicht waar vele potentiele (nieuw) bouwers wat aan zouden kunnen hebben;

Ik hoop dan ook met enkele vragen hier verder te komen:

Ik heb een spouwopening van 17 cm met een binnenmuur van 10 cm kalkzandsteen en een buitenmuur van 12cm oude veldbrandsteen. ik heb de mogelijkheid om tegen geringe kosten Pur isolatie van 14 cm te kopen R waarde van 5,6

voor het dak twijfel ik over dezelfde isolatie van 14 cm pur, voor de vloer kan ik beschikken over 20 cm pur. Verder twijfel ik over een luchtklimaatsysteem van Jos Smeets (Nederland). dit is een combinatie van een luchtverwarming met een gebalanceerd ventilatiesysteem. Ik denk eraan dit te combineren met een aard warmte wisselaar (zelf te maken)

Een alternatief voor verwarming is vloerverwarming met een gebalanceerd ventilatiesysteem. Wat is wijsheid??

Verder wellicht een wat complexere vraag:

Waar zit het omslagpunt mbt investeren in isolatie (beter isoleren is duurder, maar bespaart meer, zijn hier omrekentabellen voor of een website??

Is een aardwarmte pomp interessant icm vloerverwarming? en wat gaat zoiets kosten?

Wat zijn de nadelen van "super" isoleren en is het "duurzamer" om ipv de kalkzandsteen een andere bouwsteen te nemen?

Mbt watervoorzieningen, eigenlijk dezelfde vragen, opvangen van regenwater en hergebruiken tbv toilet en wasmachnie, enz. wat kost het ongeveer en wat is de terugverdientijd van een dergelijke installatie.

Ik denk dat buiten mij een heel aantal mensen behoefte hebben aan een aantal rekenvoorbeelden waarop zij de keuze kunnen maken om wel of niet een "extra" investering te doen!!

Ik hoop op diverse reacties ivm te maken keuze in ons bouwproces. Alvast bedankt voor de moeite!!!