nieuwe isolatie in oud dak

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo allemaal,

Ik lees hier commentaar van specialisten dus kan ik hier wel even mijn probleempje toelichten.
Ik heb een huis gekocht van meer dan 40 jaar oud. Het heeft een pannendak en de isolatie op zolder hing in stukken naar beneden (glaswol) dus heb ik die maar gelijk helemaal naar het recyclagepark gebracht. Onder de isolatie steekt een soort verlodderde roofingachtige laag. Geen idee wat het is maar het is helemaal verpulverd.
Vermits die laag tussen de houten balken/pannenlatten ligt kan ik ze niet vervangen door een andere (tenzij het hele dak eraf gaat).
Kan ik de glaswol gewoon vervangen door nieuwe isolatie (glaswol of rotswol) en de verpulverde laag verwijderen, of moet die sowieso door iets anders vervangen worden (maar hoe) ?

Reacties

hoi

ik heb ook een oud dak. en heb het juist laten vervangen . dak structuur blijft maar onderdak en pannen zijn vervangen? mijn kepers zijn idd maar een 8 cm dik,dus te weinig voor isolatie. ik kan hierop terug een latten strutuur maken. maar hoe zit het eigenlijk met de luchtspouw tussen isolatie en onderdak? kan dit kwaad?
dieter

Dieter:

Een luchtspouw tussen onderdak wordt tegenwoordig niet meer nodig geacht. Zoek ook maar even verder op "dak + isolatie" in dit forum of bij de vraagbaak van www.bouwinfo.be.
Dus als je je isolatielaag opnieuw gaat opbouwen: gewoon tegen het onderdak aan leggen.

Succes!