ondanks vele kritiek van sommigen, dikke proficiat

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Sinds enkele dagen ben ik nieuw op dit forum en ik moet zeggen dat ik al heel wat nuttige informatie heb gevonden. Zoals in één van mijn vraagstellingen al vertelde zou ik vroeger de normale waardes die in de 'boekskes' stonden gewoon overnemen en zo bouwen. Met boekskes wou ik niemand tegen de schenen schoppen maar bedoelde ik eigenlijk de standaard waarden die meeste sleutel op deur firma's aanbieden (er zijn er misschien ook goede tussen?-werk nu met apparte archtect en aannemers). Door websites als deze besef ik dat het anders kan, heééél wat anders en gelijk hebben jullie!! 10 cm glaswol in dak en 5 cm in de muren is echt wel te weinig. Zelfs maandbladen voor bouwers illustreren dat k=1.1 echt wel nodig is en ik lees hier dat beter zelfs haalbaar is... Ik ga zelfs nog moeten bijleren over cellulose, celit onderdak, fermacell en moduleren maar ik zal er wel een paar dagen over surfen op jullie forum (het is niet altijd even gemakkelijk terug te vinden maar daar is al heel wat over geschreven).
Maar aan dat beter isoleren en ventileren... hangt helaas een prijskaartje. Iemand die een heel klein stukje (4a5 halfopen) bouwgrond moet kopen en een huis wilt neerzetten komt snel aan 65000 + 150000 euro zonder kosten als men niet echt een handige Harry is. Dit maar om te zeggen dat er waarschijnlijk veel nieuwe mensen op dit forum komen en beseffen dat ze beter moeten isoleren maar helaas niet zo ver kunnen gaan dan soms aangekaart wordt om budgettaire redenen. Toch wil ik mensen zoals Christophe en Hans (en vele anderen) een hart onder de riem steken voor hun inspanningen want jullie helpen vele mensen met jullie antwoorden... en alle beetjes helpen ons (en het milieu) toch vooruit, niet? :-)

Groeten,
Frank