Onderkappen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo,
Om tegelijkertijd 2 problemen aan te pakken had zou ik graag onze muren onderkappen. In eerste instantie wens ik het opstijgend vocht te weren en tegelijkertijd een koude brug vermijden. Aangezien het maar om een relatief klein aantal meter gaat (ong. 20m), had ik die werken graag zelf uitgevoerd.
Ik weet dat het stuk per stuk moet gedaan worden maar zou het appreciëren mocht 'een deskundige' of iemand met reeds enige ervaring met deze werken mij op de weg zou willen helpen. Ik moet vooral weten hoe (en met wat) ik het precies moet opbouwen.
Bedankt alvast.

Yoeri.

Reacties

Ik zit net met hetzelfde probleem, daarom dat ik via google jouw vraag vond. Gelukkig heb ik wat minder meters.

Het enige wat ik weet is dat men een steenlaag vervangt met blokken foamglass. Foamglass is namelijk een goed isolatiemateriaal, dat drukvast is en waterproof...

Ik ken gelukkig 2 vrienden die allebei nog in de bouw gewerkt hebben bij metselwerk....

Ik heb het laten doen door een specialist, en meegeholpen.
Elke meter, tussen een halve en een meter laten staan.

Het werd opgebouwd met bakstenen, op een laag kunststof.

Ik heb vorig jaar een muur van 17m onderkapt en er perinsul tussen geplaatst.
Ik heb die muur verdeeld in stukken van +- een meter. 1-2-3-1-2-3-1-2-3...
Vervolgens heb ik de stukken 1 er tussen uit gekapt, perinsul tussen gestoken (samen met nog vochtwering - was een beetje een speciaal geval (scheidingsmuur)). Heb er goed voor gezorgd dat de voegen erg goed waren aangedrukt...
Toen alles droog was, heb ik de stukken 2 er tussen uit gekapt, vochtwering geplaatst overlappend met de vochtwering van stuk 1.
Later volgde dan de laatste stukken 3.

Er kruipt heel wat tijd in, maar is eigenlijk helemaal niet moeilijk.

Mocht er iemand interesse hebben: 'k heb nog heel wat meters perinsul liggen. (blokken van 17,5cm breed en 11,5cm dik)

Geachte heer,

Ik ben ook van plan om mijn muur te onderkappen en perinsul te plaatsen.  Ik zit wel met massieve muren van 30 cm breed, dus ik vrees dat ik uw perinsul niet kan overkopen (wegens niet breed genoeg).

Zou ik mogen vragen wat u precies geplaatst heeft als vochtwering en of u dit onder of boven de laag perinsul heeft gestoken ?

 

Bedankt en mvg,

Joost Ceulemans