oude woning

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Beste mensen,

Ik ben al een tijdje op zoek naar een woning of bouwgrond en probeer daarbij met de ecologische aspecten rekening te houden. Alleen komen we van alles tegen dat meestal niet in aanmerking komt(prijs, ligging enz...)

Nu ben ik op een woning van ongeveer 100 jaar gestoten die ecologisch absoluut niet gunstig in elkaar steekt. (groot raam op het Noorden, geen op het Oosten, wel op het Zuiden en het Westen maar dan ook een grote trappenhal net op deze kant.

Verder is het een groot volume (beneden 140M², 1ste verdiep 65 en daarboven 50) maar plafonds en houten vloeren in goede staat. Dak is 250m² niet geïsoleerd maar in vrij goede staat(Kan nog 20 jaar er tegen).

De muren zijn natuurlijk ook niet geïsoleerd en zouden we liefst aan de buitenkant isoleren.

Met al deze nadelen rekening houdend zouden we de woning zeker moeten daarlaten. Maar we zijn reeds jaren opzoek en de woning heeft karakter met haar hoge plafonds en de vloeren enz... De ligging is perfect.

Heeft iemand hier ervaring in of advies in het isoleren langs de buitenkant. Bepleistering(welke) of metselen?
Hoe de isolatie bevestigen(plakken of ankeren?
Is dit betaalbaar ?