overwinteren

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

'llo,

Wij huren momenteel een appartement waarvan helaas enkel de vensters aan de straatkant met dubbel glas zijn voorzien. Alle andere ramen bestaan uit enkel glas en zijn bovendien ingesloten door naburige zadeldaken waardoor er geen directe lichtinval is en er niets interessants door te bekijken valt.

Wij overwegen om de enkele vensters gedurende de winter dicht te plakken met isolatieplaten. Ik vraag mij echter af of het isolatiemateriaal niet teveel in contact gaat komen met het condens op het venster (ik ga immers nooit volmaakt kunnen isoleren). Als het isolatiemateriaal nat is, isoleert het al heel wat minder goed, en zal het wellicht beginnen schimmelen. Het zou de bedoeling zijn om de isolatie weer af te halen in april/mei (wanneer ook de verwarming terug afgaat en er weer wat meer licht door de ramen komt). Iemand enig idee hoe ik dat best aanpak?

Alvast mijn welgemeende dank voor alle inbreng. Beste groeten,

Stijn