papiervlokken

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Misschien is dit al eens aanbod gekomen maar ik vind het hier toch nergens terug.

1)Misschien is dit al eens aanbod gekomen maar ik vind dit toch nergens terug.

Is de samenstelling van de Boorzoutvrije papiervlokken milieuvriendelijker(volgens een test van Ökotest in elk geval een stuk goedkoper maar dit lag misschien aan een de andere merken)en toch nog even goed? (Als er iemand merkennamen heeft mag hij me die altijd bezorgen)

2)Onze woning uit 1978 heeft een isolatie van 4 cm van een of andere mij onbekende isolatie(lijkt op de huidige blauwe platen maar heeft een andere kleur)Boven de ramen zijn er overal koudebruggen. Ik dacht in eerste instantie de voeg op te vullen met geschuimde glasballetjes of iets dergelijks en vervolgens nog 10 a 15 cm papiervlokken of houtcellulose aan de buitenzijde. Hiertegen zou ik de houten beplanking, de nieuwe buitensteen of de houtvezelplaat aanbrengen.

De huidige isolatie zou ik liefst laten zitten omdat dit mooi meegenomen is en niet recupereerbaar maar deze is wel niet Dampopen en ze zal ook wel niet foutloos geplaatst zijn.

Reacties

Is met waar dat papiervlokken lood bevatten van de drukinkt ;dat zou toch heel ongezond zijn voor gebruik in woningen ?

Beste Jos,

Drukinkten (en ook potloden) bevatten al ettelijke jaren geen lood of andere zware metalen meer.

Stel dat drukinkt lood bevat, dan is dat vooral heel ongezond wanneer je leest. Zeker in het weekend, dan zijn er al die bijlages bij de krant. Om maar te zwijgen van de papier-maché op school of bij de chiro. Ocharme al die kinders...

Stel dat papiervlokken lood bevatten. Dan zijn die vlokken, bij correcte plaatsing, vrijwel onschadelijk in huis. Lood is een metaal, is niet vluchtig, en zal inert blijven in de isolatielaag achter het dampscherm of damprem.

Maar papiervlokken bevatten geen verhoogde loodgehalten.