passief huis?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

In de discutie over houtskeletbouw en binnenisolatie word er gesproken over een pasief huis of nul energiewoning . Het verschil met een LEW zou de nog verder doorgedreven isolatie zijn.
Kan je een huis zodanig isoleren dat het geen verwarming nodig hebt?
Mag in zo een huis de voordeur gewoon open voor bezoekers of moeten die in groep terugkomen komen als de buitentemperatuur niet te laag is?
Ik wil het niet belachelijk maken maar het lijkt mij moeilijk om zonder zulke maatregelen een huis met lichaamswarmte op temperatuur te houden in een zonloze koude winter.
Indien dit werkt met zonnepanelen met grote opslagboiler, welke periode kan je overbruggen?
Ik moet nog bouwen en wil binnen mijn budget wel zo ver mogelijk gaan maar 14 cm, laat staan 20 cm glaswol tegen de muren geeft al reacties van ongeloof.
Aangezien dit forum buiten de websites van greenpeace en bbl de enige relevante informatiebron is zijn alle meningen en antwoorden meer als welkom.
Yannik

Reacties

Yannik,

niet bang zijn voor je bezoekers.  Als het er heel wat zijn zullen ze zelf binnen meer energie produceren dan dat ze verloren laten gaan door een voor een binnen te komen. 

Veel isolatie is een fantastische uitvinding.  Hier thuis kunnen we een nachtje vorst doorkomen zonder dat daarom de termometer merkbaar omlaag komt. 

Er is ook niemand die zegt dat je je huis niet mag verwarmen.  Er is altijd wel wat verwarming voorzien om de zonloze winterdagen te overbruggen. 

Zoek je vooral eerst en vooral een architect waarmee het klikt en die begrijpt wat LEW en PH kan zijn.  Al de mensen ongelovigen over de dikte van de isolatie zullen wel bijdraaien... (en zelfs op termijn fier zijn dat ze iemand kennen met zoveel isolatie...)

 

success,

 

Walter