Passief Huis - aannemers - isolatie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo,

Ik ben op dit ogenblik in de ontwerpfase van ons huis. We hebben een goede gereputeerde architect, maar helaas niet bekend met passiefhuis. Hij is zich aan het bijscholen, maar zouden we liefst gebruik maken van aannemers bekent met het concept.

Ik heb me ondertussen lid gemaakt van het passiefhuis forum and heb de lijst gekregen van aangesloten leden. Daar zijn maar 4 aannemers die eventueel in aanmerking komen, rekening houdende dat de meesten niet de Brussel ring willen gebruiken.

Zijn er echt zo weining aannemers of heeft iemand nog additionele referenties.

Ik heb ook een vraagje over isolatie. Toen ik deze forum afzocht naar referenties voor aannemers zag ik dat er een heftige discussie was over wat type isolatie verantwoord is (meestal een reactie op PUR). Kan mij iemand vertellen what de meest aangewezen ecologish isolatie is volgens:
Kostprijs: ik will passief bouwen maar moet mijn budget halen zoals de meeste onder ons. Als de kostprijs mij verhinderd om de isolatie normen te halen is dit voor mij niet de meest ecologishe oplossing.

Duurzaamheid: een verkoper (waarschijnlijk bevooroordeeld) zei mij dat rockwoll niet aangegewezen is omdat knaagdieren er graag van eten en daarom de isolatie waarde verminder over tijd.

Alvast bedankt.