Plaatsen van vensters (met een spouw van 19) ?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hoe worden vensters geplaatst in een spouw van 19 cm ?

Mag je je binnenmuur dikker maken om de vensters te verankeren ?

mvg

Kris

Reacties

Hallo even een oude koestaart uit de sloot halen.

Als ik deze vraagstaart lees is het mij toch niet duidelijk wat ik moet doen als bouwheer. wat moet ik in het oog houden tijdens het metsen, en wat als ze de ramen komen plaatsen?

Ik zit met eenc volle spouwvulling van 15 cm rotswol met een groot alu schuifraam. moet dit raam geplaatst worden voor het metsen van de gevelsteen om een goede winddichting te kunnen garanderen?

Wat bedoelt Hans D.met een waterkering onder het raam en met een stootvoeg?

Hoe meer ik op het forum zit hoe meer te w<eten kom en ook hoe meer ik weet wat ik wil , maar wie zegt dat de aannemer die ik kies dit allemaal toepast en hoe krijgt een leek dit allemaal verkocht aan zijn aannemer?!!!

Bestaat er geen goed handboek ecologisch (ver)bouwen voor de doe-het-
zelvers onder ons?
Met duidelijke tekeningen.
Met uitleg in gewone mensentaal, want wat is “dag” (in “ter hoogte van de
dag”), “met een retour gemetst”, “het uitkasten van het schrijnwerk”, enz.

Da's inderdaad een goeie vraag van Bob De Baecke. Ook ik moet regelmatig hier mijn wenkbrauwen is fronsen wanneer ik hier de verschillende treads lees. Zal natuurlijk wel beter gaan naarmate ik hier meer tijd doorbreng op dit forum.
Maar het zou toch een heel grote hulp zijn mocht er ergens zo'n handboek of cursus bestaan. De tekeningen hier helpen ook al veel te verduidelijken, waarvoor dank natuurlijk.

Greetings,

Bart Geuns

Merci voor de info!

toch nog een vraagje

Als ik het goed begrijp voorzie ik best tegen de snelbouwsteen , voor het plaatsen van de rotswol en gevelsteen al een dampscherm (intello of gewoon bouwpapier?)om dan nadien tegen de raamkader te bevestigen met een soort tape?

Hoe bevestig je dit dan tegen de gevelsteen?
Waar stop je dan met het dampscherm?

Merci alvast.

Stijn,

Nog een kleine bemerking: gevoegde snelbouwsteen is op zich niet luchtdicht, maar wordt luchtdicht gemaakt met het pleisterwerk.

Bart

Merci voor de info.

Een zaak is mij niet duidelijk.
Als de muur voledig afgewerkt is en het raam w geplaatst is het dan niet moeilijk van het dampscherm op'de aangrenzende luchtdichte constructie te kleven'. Steekt de spouwisolatie dan niet in de weg of kleef ik dit dan elders. of moet het raam vroeger geplaatst worden?

Stijn