Plaatsing rotswol

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Beste,

ik heb een vraagje over plaatsing van 2*7.5cm rotswol in de spouw. Ik weet dat het best is om eerst binnesteen op te metsen dan isolatie te plaatsen en dan gevelsteen. Nu, had ik gedacht om aan de metser te vragen dit in deze volgorde te doen voor gelijkvloers, en dan voor het eerste verdiep op zijn gewone wijze verder te gaan, nl zonder hoge stellingen dus van binnen het huis uit te metsen en daardoor binnensteen, isolatie en gevelsteen gelijkmatig op te trekken.

Nu blijkt dat dat niet zou kunnen met rotswol: rotswol moet nl op de spouwhaken geprikt worden en zeker als je het in 2 geschrankte kagen zet, kan je dat niet doen omdat je armen te kort zijn om nog de gevelsteen te kunnen metsen.

Dus 2 vragen:

1. Is dat zo of hebben jullie die het al gedaan hebben een oplossing?

2. enig idee van wat zo'n verplaatsbare hoge stelling zou kosten? Want dit jaagt dan toch de prijs van extra isoleren de hoogte in, nee?

mvg,

Philippe