plasmaschermen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Net gelezen op internetsite van HLN.

"Hoog energieverbruik door plasma-tv's

Platte plasma-tv's zijn in gans de wereld aan een opmars bezig. Alleen blijken ze ware stroomslurpers. Ze verhogen de stroomrekening met 10 tot 15 procent. Dat zegt het Nederlandse EnergieNed, de Nederlandse federatie van energiebedrijven aan de krant Trouw.

Plasma-televisieschermen kosten makkelijk 2500 euro. Door de uitmuntende beeldkwaliteit vinden ze gretig aftrek. De plasma verbruikt bij normaal gebruik drie keer zoveel elektriciteit dan een gewone tv.

Ze evenaren hiermee de koelkast en de wasdroger en dat maakt hen een van de grootste energieslurpers in huis. De energiekosten voor een plasmascherm zouden gemiddeld 80 euro per jaar kosten.

Als alle Nederlandse huishoudens een plasmascherm zouden kopen, zouden er volgens EnergieNed 's avonds twee elektriciteitscentrales extra moeten worden ingeschakeld."

Nu is de prijs nog hoog, maar als die prijs zakt zal iedereen wel zo'n plasma-scherm willen en de meesten liggen daarbij (spijtig genoeg) niet wakker van hun energie-verbruik...

Waar zijn wij dan mee bezig ?

Erik