PV installatie 'verbouwen'

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Ik heb dit weekend een PV installatie aangekocht van ca 10m2. Het gaat over eentje van 9 jaar oud die nog werkt met batterijen. De 24V batterijen worden opgeladen met de panelen en via omvormers en een speciale schakelaar kan men het huis laten werken op netstroom of batterijen.

Ik ben van plan om de batterijen weg te doen (zijn deze trouwens nog bruikbaar na 9 jaar?). De omvormers zou ik liefst netgekoppeld maken... maar ik weet niet of het kan. Ze zetten 24V om in 220 wisselstroom maar zijn waarschijnlijk niet in staat om direct op een huisinstallatie gemonteerd te worden.

Mogelijkheid is dus om een nieuwe sunny boy aan te schaffen (is wel kostelijk) en op die manier het systeem te installeren.

Zijn er technischi dit op dit vlak wat ervaring hebben en praktische tips hebben? Ben wel doe het zelver (ook electriciteit) maar geen expert van PV systemen natuurlijk.

Of is het naar materiaal en regelingen gezien beter om een dergelijk systeem in te zetten op een plaats waar een onafhankelijk systeem wenselijk is (afgelegen projecten, weekendhuisjes, boot)? In dat geval verkoop ik het geheel misschien beter aan iemand die het 'geheel' kan herbuiken (is natuurlijk ecologischer).

PS: Ik heb reeds een 1,2 Kwp installatie... is koppeling of verzwaring van huidige omvormer eventueel een optie?

Gtz.

Hans