Ramen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Op onze zoektocht naar ramen voor onze lage energiewoning
hebben we reeds een offerte laten maken voor ewitherm ramen van Mbbenelux. Eveneens ben ik op zoek naar andere merken die ramen hebben (liefst in het hout) met een hoge isolatiewaarde. Tot nu toe heb ik alleen iets over Eurotec teruggevonden. Heeft iemand het juiste adres ? (Ik heb reeds gezocht maar vind het niet..)
Zijn er nog andere goede fabricanten ?
Opgelet, ik zoek geen ramen voor een passiefhuis aangezien dan een schuifdeur van 3-tal meter onmogelijk wordt.
Alvast bedankt !

Guido

Reacties

Wij zijn een algemene schrijnwerkerij in de gentse kanaalzone en bij mijn weten de eerste fabrikant van supperisolerende ramen in belgie.Wij mogen onze ramen tot op heden nog niet passiefhuisraam noemen omdat de luchtdichtingstesten nog niet zijn gedaan(gebeuren in januari06)alle andere testen zijn al uitgevoerd en zeer positief. wij hebben al 2 projecten met deze ramen uitgevoerd waarvan er 1 is van meer dan 600m².Indien u wenst maken wij u graag een prijsofferte.U kunt uw reactie kwijt op bovenstaand mailadres.

Luc

Zoals je wel zal weten stellen wij dit soort reactie's niet op prijs. Wij zijn geen commercieel forum en proberen merkneutraal te blijven. Niet dat ik het niet op prijs stel, integendeel, ik ben blij dat er nog mensen aan de kar trekken.
Jullie mogen (terecht volgens mij) jullie ramen geen passiefhuisramen noemen, want jullie hebben bij mijn weten geen certificaat van het PHI. Want zelfs als de luchtdichtingstest jullie een goede score geeft, dat volstaat niet, ook de U-waarde moet bewezen worden. Hebben jullie al een attest of een of ander meetprotocol hiervoor? Dan wil ik dat graag gepubliceerd zien, je mag het mij ook mailen.
Ook in Wallonie is er een fabrikant die superisolerende ramen maakt, alleen ken ik zijn naam niet. En volledigheidshalve zijn er nog minstens vijf Passiefhuisramen op de belgische markt te vinden, Caratherm (pvc) en Ewitherm (hout) bij MB Benelux Hasselt mb.benelux@moderne-bauelemente.de en Sigg (hout en hout-alu), Häussler (pvc) en Optiwin (hout en hout-alu)bij HDCV Waarloos info@hdcv.be.

Hans

...en Optiwin (hout en hout-alu)bij HDCV Waarloos info@hdcv.be.

> Hans, doe jij nu ook al in ramen ? Dan ben jij de eerste vakman die ik tegenkom die EN CV EN buitenschrijnwerk onder de knie heeft...

Groeten

Mr Bouwer of Postbuske

Ook te laf om je naam te noemen?

Mocht het je interesseren, ik ben geen schrijnwerker en plaats ook geen ramen. Al heb ik wel geleerd hoe ik ze moet plaatsen.
Importeren doen we ze wel, en ik denk dat ik er genoeg van afweet om ze te verkopen.

Hans

Zijn er, behalve de passieframen en -deuren, ook andere ramen en vooral deuren die een goede luchtdichtheid hebben. Wij bouwen met balansventilatie maar willen/kunnen niet zo ver gaan dat we passieframen en deuren zullen plaatsen. Vooral de dorpelaansluiting van deuren baart me zorgen. Zijn er hier in Belgie 'normale' buitendeuren verkrijgbaar waarbij aan de dorpel een deugdelijk dichtingssysteem is voorzien? Of normale deuren met een onderdorpel?

Peter

Peter,

wij bouwen een LEW met aluramen (wegens beroepshalve een beetje gebonden aan die fabrikant). Wij hebben gevraagd om de deuren uit te voeren met een onderprofiel, dat kunnen ze perfect maken. Je kan ook werken met een zogenaamde 'kaltefeind', een balkje bekleed met rubber dat op de vloer klemt als je de deur sluit.

Beide oplossingen zijn niet evenwaardig met de luchtdichting die je in een passiefhuisdeur hebt, maar het is al wel veel beter dan een klassieke deur zonder deze voorzieningen.

Wout

De deuren met een onderprofiel: is daar dan eenzelfde dichting voorzien als de rest van het deurkader? Is het onderprofiel (ik voorzie ook alu ramen en deuren) vastaan de rest van het kader of is dit ee los profiel dat op de vloer gemonteerd word?
De tochtwerende strips die onderaan de deur zitten vind ik maar niks. Dat sleept de helft van de tijd over de vloer en sluit enkel goed aan de kant van de scharnieren omdat daar het duwmechanisme zit, of is hierin al zoveel verbetering in gekomen?

Peter

wout,

kan je de gegevens posten of doormailen van uw ramenfabrikant/leverancier? Ik ben geinteresseerd in alu deuren met onderprofiel.

Groeten,
Jan

De ramen worden op 21 december geplaatst. Dan zal ik meer kunnen vertellen over hoe degelijk het eruit ziet en afsluit.

Wout

Wout,
graag deze info posten als 't zover is aub.

Allen,
Nog een vraagje: boven wil de architect (wij kiezen voor horizontale alu ramen vanop een hoogte van 1.30m boven de vloer) de beide raamvleugels laten opengaan (om goed te kunnen kuisen!) Nu dacht ik zo dat er dan een groter probleem ontstaat qua luchtdichting. Wie heeft ervaring hiermee? Mijn idee is dat, zolang ik op één of andere wijze de ramen vanaf binnen kan kuisen (trekkertje op een verlengsteel) het in orde is en ik kan toekomen met 1 opengaande vleugel per raam. (de vriendin is misschien minder enthousiast hierover maar dat vechten we wel uit)
De overburen (huis uit 70-er jaren) hebben 'wentelramen' en das heel makkelijk om die te kuisen, doch in een vorig appartement heb ik ondervonden dat ook hier de luchtdichting problematisch is (ook wel ramen van 25 jaar geleden..)
Alle info is w elkom.

Peter K

Peter,

de ramen en deuren zijn gisteren geplaatst, maar het was al te donker om nog deugdelijke detailfoto's te nemen. Vandaag wordt er uitvullingschape gelegd, dus ik kan er een dag of twee drie niet op. Ik zal in het Kerstweekend foto's maken.

Wout