Re: plantaardige brandstoffen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

nog eens even gaan grasduinen op jarothra. Plant heeft wel minimum neerslagbehoefte van 600 mm (verleden jaar is er in België 780 mm neerslag gevallen). Dus toepasbaarheid in woestijngebieden (zand weet je en soms jaren geen neerslag).
Dus woestijnen vergeet het maar, en heb je de Sahara al eens bekeken :-). En we gaan het regenwouden toch niet opofferen om er oliepalmen te plaatsen zeker. Denk dat we dan ook verkeerd bezig zijn.

de opzet rond die jarothra plant was wel mooi, tegen gaan van erosie, armoede bestrijden, enz.

Dat alle bussen van de lijn zouden overschakelen, heb ik zelf niets van gevonden(weet dat er zo'n rondrijden), en is dit dan naar biodiesel (2% plantaardige olie en rest gewoon diesel) of echt op bv. lijnzaadolie.

Echter beperkte initiatieven zijn volgens mij nu haalbaar, plantaardige oliën gebruiken op grote schaal, voor het ganse autopark, twijfelachtig.

Mvg,

David