regeling voorraadboiler

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Beste,

na enig beraad en gezoek, hebben we besloten om in onze te renoveren woning een verwarmingsinstallatie te plaatsen met voorraadboiler. (condenserende ketel met buitenvoeler, dimensionering volgens excellsheet die ik hier vond, overgedimensioneerde radiatoren,...). Voor het warm water zaten we toch met een dilemma: doorstromer of voorraadboiler met respectievelijke voor-en nadelen. Ik las hier dat een voorraadboiler zuiniger kan zijn door hem maar 1of 2 keer per dag te laten opwarmen en dat de temperatuur er van best 50à 55 °C bedraagt, een keer per week naar 65°C.
Wat ik zelf ken van regeling is een voorrangssturing zodat bij vraag naar warm water, de brander aangaat en de boiler terug begint op te warmen. Maar hoe gaat dat als die maar 1 of 2 keer per dag moet opwarmen? Kan dit bij elke type voorraadboiler/ketel?
Tweede vraag: als je met een buitenvoeler werkt, past de keteltemperatuur zich aan aan de buitentemperatuur. Maar is deze dan nog steeds hoog genoeg om de boiler (bv 55°C) op te warmen?

groetjes, Wina