Regenwater benutten

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hi,

Ik ben van plan in onze kelder een basin te bouwen.
Waarin ik dan regenwater kan opslaan dat ik ga gebruiken voor de toiletten,afwasmachine,wasmachine,tuin en om te poetsen.
Nu zoek ik eigenlijk naar iemand die hetzelfde heeft gedaan of iemand die me wat tips kan geven ivm de dikte van de muurtjes,waterdicht maken van de put en dergelijke.

mvg,
leo

Reacties

Beste Leo,

Mooi project!

Dit draadje is wat oud, maar toch twee opmerkingen voor degene die dit tegen komt:
o het wordt afgeraden om regenwater voor de afwasmachine te gebruiken ivm gezondheid. Wasmachine kan wel. Is samen met toilet tevens een groot waterverbruiker (derde is douche, maar ook dat is ivm gezondheid helaas niet met regenwater te doen).
o Wat Christophe en Stefan opmerken: beton neutraliseert de zuren in regenwater, dus een bak van beton kan je beter niet afdichten met folie.

Sander

Je kan EPDM toch standaard kopen tot ongeveer 7 meter breedte.
Dan zou ik in een betonnen put de EPDM in steken en plooien in de hoeken zodat er nergens een gelaste naad aanwezig hoeft te zijn. (tenzij 1 voor een overloop).
Rudy Martens