rockwool of isofloc

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Ik moet een van de dagen de knoop doorhakken

Ga starten met het herisoleren van m,n zolder,die gebruikt wordt met verschillende kamers onder dak. Tot hiertoe is het steeds al vrij goed leefbbaar geweest.
De totale opp is 200 vierkante meter welke in een 5 tal fasen zal gebeuren. Onderdak is meniseruite platen met daaronder kepers van 6cm en gordingen van 23x8 cm
Bedoeling is om volledig op te vullen , dus een totale dikte van 23+6 is 29cm.Op het dak liggen pannen.
Mijn kepers liggen op 45cm uit mekaar.
Nu heb ik de keuze uit rockwool met dampscherm wat ik allemaal zelf kan doen . Idee is 6cm tussen de kepers en dan nog twee lagen om uit te vullen tussen de gordingen.
Ofwel neem ik isofloc of iets dergelijks en vul ik ineens uit,maar ook in verschillende fazen

Wat gaat het goedkoopst zijn? Volgens richtprijzen dacht ik dat voor deze opp het verschil kan oplopen tot de prijs van een zelfgeplaatste balansventilatie(3000€)
Is er een groot verschil in isolatie `s winters?
Is er een groot(echt voelbaar) verschil in de zomer wetende dat er nog een balansventilatie met WTW gaat volgen en indien mogelijk AWW,of is dit enkel bij de echte tropische dagen