Sauna

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Ik speel nog even advocaat van de duivel. Nu ik toch goed op dreef ben...

Ik denk eraan om op een later moment in ons huis een sauna te installeren. Maar de meeste van die dingen worden elektrisch gestookt, met grote vermogens, jammer toch. Is er toevallig iemand die al een gasgestookt ding heeft gezien?

Reacties

Ik zou ook een infraroodsauna willen installeren. gezien deze gedeeltelijk onder de schuine helling van het dak moet komen kan ik geen cabine op maat kopen.
Wie kent er leveranciers van ceder, hemlock en abachihout?

zoals leo zegt bij een infra rood naar het type straling vragen wan dat heeft toch wel invloed op het nut van infarood sauna want het ene heeft een veel diepere werking dan het andere,maar haal daar meer info over bij ;google ;
daar vind u ook welke sauna het best bij u past een gewone of infarood
want ik noem maar iets, astma patiente zijn veel beter af met een gewone sauna,terwijl men voor pijnen en huidkwaaltjes en zo beter af is met infarood
bij rugpijnen ook nooit afkolen met koud water,maar dat moet trouwens niet bij infarood
maar om op te warmen mag u toch rekenen op 20a 30 minuten om tot 70 grade te komen,10 is echt te kort

L.S.

Gaarne zou ik een sauna willen bouwen met zo'n houtgestookte kachel zoals die in Thermea 200 gebruikt wordt. Weet iemand waar ik de technische gegevens van die kachel kan vinden of bijv. de producent ??

Met Vr. Groeten
Arthur

8.Wat is het verschil tussen korte, midden en lange golf infraroodstralers?
Het infrarode licht bestaat uit drie typen golven:
IR-A = Korte golf
IR-B = Midden golf
IR-C = Lange golf

A-straling: Kortgolvig: Infrarood licht, korte golf, is bekend van de rode lamp. Deze infraroodstralers geven "rood licht" met behulp van speciale filters. De kortgolvige infraroodcabine brengt de warmte over door straling. Deze straling (dieptewarmte) dringt in het goed doorbloede bereik van de huid, de warmte verdeelt zich over de bloedvaten en reeds na korte tijd voelt men de aangename weldadige werking van de dieptewarmte. Doordat het lichaam en niet de cabine wordt verwarmd gaat u transpireren en is het daarom niet nodig om een hoge cabinetemperatuur te realiseren. U kunt zelfs de deur gewoon open laten. Het is de straling die voor de heilzame werking zorgt. Zodra u de cabine inschakelt, ondervindt u vrijwel direct de werking van deze kortgolvige straling, hierdoor is het niet nodig de cabine voor te verwarmen. Deze straling werk verlichtend op reumatische en spierpijnen, en dringt diep in de huid door tot 4 mm.

B-straling: Middengolvig: Deze straling dringt onmiddellijk in de bovenste huidlagen, echter niet diep genoeg om de diepte-warmtewerking van IR-A straling te bereiken.

C-Straling: Langgolvig: Deze infraroodstraling wordt puur en alleen gebruikt voor verwarming en dringt dus niet het lichaam binnen. De langgolvige infraroodcabine dient eerst 10 minuten te worden voorverwarmd, en deze stralers dienen hoofdzakelijk als verwarming voor de cabine, door de hoge temperatuur in de cabine, daalt de luchtvochtigheid. De cabinedeur moet dan natuurlijk wel gesloten zijn, anders verliest de cabine zijn werking. Hoe droger de lucht hoe beter uw lichaam een hogere omgevingstemperatuur verdraagt. Met het transpiratievocht verdwijnen schadelijke stoffen uit het lichaam. Het natuurlijke evenwicht herstelt zich. Van deze straling dringt slechts 5 % in de huid door en 95 % is voor warmte. Deze straling wordt al aan het huidoppervlak geabsorbeerd en dringt ondiep in de bovenste huidlaag.

Door deze langgolvige straling bereikt men het meeste gewichtsverlies (afvallen) doordat die het warmst is, en er daardoor de meeste afvalstoffen via de huid worden uitgescheiden. De langgolvige cabine is o.a. ook geschikt voor sporters, voor het sporten bevordert de IR warmte de bloedsomloop, de soepelheid van de pezen, banden en spieren. Na het sporten leidt de IR warmte tot een betere en snellere regeneratie of gewoon tot de totale ontspanning

9.Hoe duur is een infraroodcabine wat betreft stroomverbruik?
Het energieverbruik van een infrarood cabine hangt af van het model infrarood-cabine dat u gebruikt. In de IR-compact, model 95, zitten 4 magnesiumoxidestralers met een totaal verbruik van 1875 Watt. Omgerekend komt u bij gebruik uit op € 0,15 per half uur, goed voor een saunagang.
In de IR-cabines model 110 maken Alpha Industries en Infrasol gebruik van zogenaamde aluminiumreflectoren. Het effect daarvan is dat 7 magnesiumoxidestralers, met een totaal vermogen van 3225 Watt op een vergelijkbaar energiegebruik als model 95 uitkomen.
Het totaalconcept van onze IR-cabine's is gericht op duurzaamheid, stekkerklaar, gewone netspanning, dus 220 Volt.
[TOP]

Hallo,

wij hebben sinds een 4 tal maanden een infrarood cabine.
ik weet dat die niet veel verbruikt maar de juiste waarden ken ik niet.
Wel is het zo dat het lichaam opgewarmd wordt via IR-straling maar de elementen die voor die straling zorgen worden opgewarmt tot boven 60°
Daarom hebben wij toch geen koud gevoel in de rug die minder warm is. De omgeving temp. is toch dicht bij de 50° wat niet als koud aanvoeld.
Wij kunnen er al na 5-10 minuten in. Het duurd wel iets langer om te zweten dan een echte sauna maar kan er wel gemakkelijk 30-45 minuten in blijven in een gewone sauna ben je dan al aan het koken.

Ik doe ook aan gewone sauna's in zo'n complexen maar zoals ik zij kan daar niet lang inblijven max 15min.

DUS:

gewone sauna zweten na 2 minuten (15-2) = 13 minuten en dan weglopen.

IR sauna zweten na 6 minuten (45-6) = 39 minuten zweten.

Uit ervaring heb ik het liefst een IR sauna.

ik hoop u daarmee verder gehelpt te hebben.

Indien echte interesse mag je hem bij mij altijd eens komen proberen hé (willebroek) natuurlijk niet héél belgie
ben maar een privé persoon en heb niets te maken met verkoop of reclame voor IR sauna's.

wij zijn alleen toekomstige bouwers en hopen ook eens langs te mogen komen ivm vragen of ervaringen te delen in het wereldje van de LEW.

Mvg Eric.

maak de mensen geen blazen wijs door sauna gebruik valt men geen gram af,wat men ook beweerd

Wini,
Bedankt !voor de link.
Arthur