Schouw condensatieketel te kort.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Bij het verbouwen van onze woning lieten we de cv installatie vernieuwen.
We kozen voor een condensatiekel van het merk Atag.
De werken werden uitgevoerd door een erkend installateur.
Enkele maanden later begon onze buurman te klagen over uitwasemingen op zijn terras. Onze ketel bevindt zich in de garage en de schouw staat op het (platte) garagedak.
Deze schouw is inderdaad maar een meter hoog en bij koud weer redelijk actief.
Eenvoudig opgelost, dachten we en vroegen de installateur deze schouw te verlengen. Blijkt dat dit technisch onmogelijk is. De enige remedie is de schouw te verplaatsen maar dan zou weer een andere buur hier last van kunnen ondervinden.
Heeft iemand ervaring met deze problematiek?
Oplossingen of suggesties zijn meer dan welkom!
Dirk

Reacties

Beste mensen,

Wij gaan onze oude gasketel vervangen en zijn nog aan het twijfelen of we een hoge rendementsketel of een condensatieketel zouden nemen. Als ik die problemen hier lees, ben ik al geneigd om deze laatste niet te nemen. Of heb ik er helemaal een verkeerd beeld van gekregen?

Leen

condensatie of niet heeft niets te maken met geurhinder.

Wel de plaats van uitmonding tov van de ramen deuren.

Daarom is er bij wet de verdunningsfaktor ingevoerd waaraan de installateur zich eigenlijk moet aan houden. Dan is de kans op geurhinder minimaal.

Graag een vraag over de schouw van een condensatieketel
Bij een horizontale schouw moet de schouw dan afwateren naar buiten of naar de ketel toe?Bedankt bij voorbaat.