staalbouw ??

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo,

Om meer volume te creëeren in ons toekomstig huisje, waren we genoodzaakt om een stuk bij te bouwen.

De aanbouw (10.5m x 4.5m) was gepland om op te trekken in staalbouw bekleedt met sandwichpanelen (K**gs**n) van 10cm. De zijkanten worden grote raampartijen, +/- 7m aan elke zijde. Aangezien voor en achter ons agrarisch gebied is, willen we genieten van het zicht en ook van het ruimtegevoel dat hierdoor gecreëerd wordt.
De reden waarom we kozen voor staalbouw waren: snelheid, uitzicht (industrieel) en prijs (goedkoper dan traditioneel). Ook vanwege de overspanningen die staal toelaat, in die ruimte komt geen enkele binnenmuur ! Wij willen een soort van loft creëeren.

Dit plan was al volledig uitgewerkt (en goedgekeurd) alvorens ik ooit van dit forum had gehoord. Nu hoor ik hier al die goede kritiek ivm HSB waardoor ik echt ga twijfelen. Van het concept (uitzicht) willen we niet afwijken.

Mijn eigenlijke vraag ? Is staalbouw eigenlijk wel ok? Die sandwichpanelen kunnen in elk geval echt wel niet dampopen zijn. Zou het voor ons rendabel en mogelijk zijn om de stukken wand die er zijn, uit te voeren in HSB ?