staalconstructie en passiefhuis

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Het betreft hier een woning over 4 bouwlagen met 1 ondergrondse laag. Gevelbreedte 8m. Alleenstaand. Het is in het prille begin van de ontwerpfase. Mijn eerste idee om de woning op poten te zetten is een betonkuip voor de onderste bouwlaag, een staalskelet en dan met houten I-liggers de overspanningen realiseren en de wanden opbouwen.

De betonnen kuip lijkt me noodzakelijk vanwege de grondwaterstand. De bedoeling is dat het een passiefhuis wordt.

Zijn er mensen die nu al de nadelen van dit systeem kunnen aanduiden, of die meer informatie hierover hebben? Ik ben dit jaar het passiefhuis in Drongen gaan bezoeken dat ongeveer op eenzelfde manier is opgebouwd.

Alvast bedankt,

Reacties

Weet iemand soms waar ik een nederlandstalige of engelstalige versie kan vinden van die tekst van het passiefhuis in duitsland?

Thierry

Kan je iets concreter zijn, er zijn duizenden bladzijden over passiefhuis in Duitsland.
Veel Nederlandstalig is er niet, maar kijk eens op de website van het passiefhuisplatform, daar vindt je wel iets.

Hans

Het passiefhuis met staal vermeld hierboven. Of eventueel wat meer technische details over het passiefhuis in Drongen.

thierry

de woning in drongen is geen passiefhuis, als ik goed ingelicht ben was de luchtdichting onvoldoende en waren er wat problemen met koudebruggen. maar het huis in kwestie is wel volgens de passiefhuisprincipes gebouwd, en zal wel in de buurt ervan komen. dat is trouwens het geval voor vele woningen die als passiefhuis gebouwd zijn.

hans d