Storing in electrische apparaten na plaasting zonnepanelen

Na de plaatsing van zonnepanelen stelden we vast dat eerst de oven geen contact meer scheen te maken via het display, daarna vertoonde ook de wasmachine storingen in de programmatuur en rook licht verbrand bij het aanzetten. De elektriciteit werd nagekeken en alles blijkt de juiste spanning te hebben. Heeft iemand ervaring met gelijkaardige problemen en/of een idee van de oorzaak?

Reacties

Welk model van omvormer heb je?

Zijn de problemen er nog?  Hen je ze alleen als de zon schijnt?

Hoe werd de meting gedaan voor de spanning?  Als de meting gebeurde met een simpele multimeter zie je eventueel spanningspieken of elektrische vervuiling die de omvormer zou kunnen geven niet.  

Maar het kan ook toevallig zijn.  

 

Bedankt voor je reactie.

De omvormer is van SMA en de problemen zijn er sinds de plaatsing, niet enkel als de zon schijnt en ze zijn nog niet opgelost... De oven geeft nog steeds geen contact (misschien even teveel spanning gekregen?) en de wasmachine geeft niet de juiste programma's weer op de het display en ruikt verbrand als ze werkt.

Als de problemen zich ook voordoen als er geen zon is of savonds/snachts ligt het niet aan de omvormer; die speelt dan geen rol in je netwerk.  

Twijfel je; kan je de omvormer eens uitschakelen.  

Los daarvan kan ik alleen maar voorstellen een technieker voor wasmachine of oven te laten langskomen.  

De omvormer zal zeker geen oorzaak zijn voor een overspanning.  Die is technisch niet in staat dat te doen.  

Wel kan er tijdens de installatie een fout gemaakt zijn waardoor er kort 400V op je 230V leidingen kwam door foutief handelen van de installateur. Ik kan niet inschatten of dat idd een risico is bij jouw thuisinstallatie (bv ; heb je een 3-fase aansluiting? .

Wat bedoel je trouwens met de oven die geen contact geeft?  Die staat sindsdien uit? 

Zolang je niet de info hebt van een technieker over de toestand  van de oven en wasmachine kan je niet verder.  En die oven gaat ook niet vanzelf terug aangaan.

Walter

De oven staat idd "uit" sindsdien. Ik wacht op een expert van de verzekering want 2 apparaten die gelijk de geest geven is me wat teveel toeval.
Ik schakelde de firma van de oven nog niet in. Een interventie kost ± 300€. Daarvoor koop ik een goede tweedehands...

Bedankt voor je reactie!

Als je verzekering je hier wil helpen is dat idd een goede reflex; succes voor de verdere afhandeling.  

Walter