test efficientie zonneboiler

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo,

Mijn zonneboiler (Sanisolar/200 l/antivries op zuidoosten) staat op actief sinds een tweetal weken. Ik moet nog wat leidingen isoleren om mijn verliezen tot bij de boiler te beperken.

Ik haalde tijdens de zonnige dagen van vorige week, systematisch 32 graden (vat van 200 l) terwijl het buiten aardig aan het vriezen was. Is dat goed of slecht ? Wat halen jullie ? Kwestie van te vergelijken. Testaankoop.

Ik heb gemerkt dat het circuit slechts sporadisch opstart eenmaal de boiler een beetje op temperatuur is (temperatuur in het circuit haalt ongeveer 40 graden). Waarschijnlijk wordt het beetje vloeistof in stilstand in de collector wat sterker opgewarmd en dan efkes rondgepompt tot het niet warmer meer is dan de boiler.

Aan de controle-eenheid is er ook een parameter hysteresis, slaat waarschijnlijk op het temperatuurverschil tussen het water voor en na de passage van de boiler. Iemand hier wat meer info over ? Wat is de beste instelling ?

Luc