Thermisch behandelt hout

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Allen,

Wie heeft er ervaring of weet iets meer van zgn. thermisch behandelt hout? Door bvb grenen of vuren thermisch te behandelen krijgt dit een beter duurzaamheidsklasse zodat dit onbehandeld ook in aanmerking komt voor buitentoepassingen. Ik had gedacht van mijn voorgevel in dit materiaal te doen. Wat me tevens bij mijn tweede vraag brengt, mag je je voorgevel met hout bekleden of mag dit enkel met baksteen/pleister/volkernplaten? En wat met beschadigingen, zijn deze frequenter bij hout dan bvb een pleister op isolatie?

Op onze achtergevel zit momenteel cedar (fsc) maar dit is wel een extreem zachte houtsoort. Daarom dacht ik dat grenen/vuren wel iets harder zou zijn?

Mocht het hout af te raden zijn ivm beschadigingen, dan ben ik eigenlijk op zoek naar alternatief om onze voorgevel te isoleren mbhv een keperwerk en dan af te werken met "iets".
Probleem is dan alleen wat er nog in aanmerking komt buiten hout.
Mvg
Leo