Thermische onderbreking aluminium ramen

Hoe kan je zien of oude aluminium ramen thermisch onderbroken zijn? Ik ga ervan uit dat schrijnwerk (met HR++ glas) geplaatst in 2010 dat sowieso heeft, maar als het schrijnwerk (met gewoon dubbel glas) dateert van 2000 is dat wellicht niet het geval. Wellicht kan dit, in tegenstelling tot het glas, niet worden aangepast en is volledig nieuw schrijnwerk de betere oplossing?

Is er een eenvoudige tussenoplossing om de thermische prestatie te verbeteren tot er nieuwe ramen komen, zoals tochtstrips?

En bijkomend: zijn borstels tussen de middenstijlen bij schuiframen gemakkelijk te vervangen?

Reacties

Een rookproef in overdruk icm thermografie leert je heel veel over de thermische gebreken van schrijnwerk. 
die kan je dan gericht oplossen. 

Ik gok dat zelfs in 2010 er nog wel alu schrijnwerk is zonder thermische onderbreking.  

Ivm tochtstrips; je zou toch geen tocht mogen voelen; is dat het geval?

 

 

Flir schreef: Een rookproef in overdruk icm thermografie leert je heel veel over de thermische gebreken van schrijnwerk. die kan je dan gericht oplossen. 

Dat zouden we kunnen doen, maar dan eerder wanneer er nog meer ingrijpende renovaties zouden plaatsvinden. 

walter-8 schreef: Ik gok dat zelfs in 2010 er nog wel alu schrijnwerk is zonder thermische onderbreking.  Ivm tochtstrips; je zou toch geen tocht mogen voelen; is dat het geval? 

De ramen uit 2010 hebben het alleszins niet, maar bij de ramen uit 2000 voel je tijdens de winter van dichtbij toch een klein beetje toch doorheen de latten die het glas vastzetten.